Microsoft Server 2022 Datacenter: Performanță Îmbunătățită și Securitate Avansată

Microsoft Server 2022 Datacenter reprezintă cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru servere oferit de Microsoft. Acest articol explorează modificările aduse de noul sistem de operare, cu accent pe caracteristicile de securitate și performanță. Vom analiza, de asemenea, diferențele dintre edițiile Datacenter și Standard, evidențiind avantajele oferite de varianta Datacenter.


Caracteristici Cheie ale Microsoft Server 2022 Datacenter

  1. Criptare AES-256 pentru SMBUna dintre modificările semnificative aduse de Server 2022 Datacenter este implementarea criptării AES-256 pentru SMB (Server Message Block). Acest pas înainte în securitate consolidează comunicarea între server și dispozitivele conectate, oferind un nivel sporit de protecție împotriva amenințărilor cibernetice.
  2. Suport pentru TLS 1.3Microsoft a inclus suport pentru TLS 1.3, un protocol de securitate pentru conexiunile la internet. Această actualizare aduce beneficii semnificative în ceea ce privește siguranța datelor, oferind un mediu mai securizat pentru transferul informațiilor sensibile.
  3. Diferențe între Edițiile Datacenter și StandardÎncepând cu versiunea 2012, Microsoft a oferit două ediții principale pentru sistemul de operare Server, diferențiate în primul rând prin drepturile de virtualizare. O schimbare notabilă a survenit începând cu Server 2016, când ediția Datacenter a primit caracteristici exclusive, precum VM-uri protejate, replica de stocare și stocarea definită de software cu Storage Spaces Direct.

    În versiunea 2022, această distincție persistă, iar ediția Datacenter continuă să ofere funcționalități avansate care lipsesc în ediția Standard. De exemplu, aceasta include suport pentru un număr mai mare de instanțe virtuale și oferă o versiune extinsă a Storage Replica, având o capacitate de parteneriat cu volume de până la 2 TB.

  4. Oferta Curentă pentru Microsoft Server 2022 DatacenterÎn contextul achizițiilor actuale, Microsoft Server 2022 Datacenter poate fi achiziționat de pe platforma GamesBox la următorul hiperlink.

Sisteme de Operare Windows 11

Pe lângă Server 2022, Microsoft a lansat și Windows 11, un sistem de operare cu un design modern și caracteristici inovatoare. Pentru a explora opțiunile disponibile, puteți accesa aici.


Pachete Office pentru Noul Mediu de Lucru

Microsoft Office rămâne o suită esențială pentru productivitatea la locul de muncă. GamesBox oferă diverse pachete Office, adaptate nevoilor dvs., disponibile aici. Indiferent dacă aveți nevoie de Word, Excel sau PowerPoint, găsiți soluții potrivite pentru a vă îmbunătăți eficiența și colaborarea în cadrul echipelor.


Concluzie

Microsoft Server 2022 Datacenter aduce îmbunătățiri semnificative în securitate și performanță pentru mediile de server. Cu funcționalități precum criptarea AES-256 și suportul pentru TLS 1.3, utilizatorii beneficiază de un nivel înalt de protecție a datelor. Diferențele între edițiile Datacenter și Standard evidențiază avantajele oferite de varianta Datacenter, consolidându-se ca alegerea ideală pentru mediile de virtualizare avansate. Pentru a profita de aceste beneficii, puteți explora oferta curentă de pe platforma GamesBox.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required